1/09/2009

SİNİ KEBABI (ANTAKYA )


SİNİ KEBABI

tepsinin büyüklüğüne göre 500 gr kuzu kıyma
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
bir demet maydanoz
tuz ,karabiber,domates salçası,pul biber,

ÜZERİ İÇİN:
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet patates

SOSU İÇİN:
bir yemek kaşığı domates salçası ve yarım bardak su


YAPILIŞI: kıyma ,rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış yeşıl yada kırmızı biber, tuz , karabiber, salça, pul biber(yada 1 tatlı kaşığı acı biber salçası) elle yoğrulur ve tepsiye bastırılır.

üzerine yarım bardak suda eritilmiş 1 yemek kaşığı salça sürülür ve domates, biber , ve arzuya göre patates ile üzeri süslendikten sonra kısık ayarda fırına sürülür...