2/25/2009

ISPANAKLI YUFKA BÖREĞİ

Malzemeler:

6 tane yufka
6 yumurta
1/2 lt süt
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1/2 kğ ıspanak


Yapılışı:
Sıvı yağ ,süt,maden suyu ve yumurtalar çırpılarak ,böreğin sosu hazırlanır.

Ispanaklar yıkanır ve doğranır. Kuru soğan ince ince kıyılır. Kuru soğan, ıspanak ve tuz karıştırılıp el ile ezilir.. Suyu sıkılarak kenarda beklemeye alınır.

Tepsi yağlanır ,üzerine 1 tane yufka bütün olarak konur.Üzerine sos gezdirilir.İkinci yufka konur.Üzerine sos gezdirilir ve üçüncü yufka konur .Üzerine ,kenarda bekliyen ıspanak yayılır.Üzerine biraz sos gezdirilir ve dördüncü yufka döşenir ,tekrar sos tekrar yufka .. bu şekilde bütün yufkalar serilince kalan sos en üste gezdirilir..Dileğe göre haşhaş , susam veya çörek otu ile süslenir.

180 derece ıstılmış fırında pişirilir.