2/10/2009

TAVUKLU PİLAV


MALZEME:

1 tane bütün tavuk
2 tane patates
2 tane patlıcan
2 su bardağı pirinç
1 tane kuru soğan
tuz

Hazırlanışı:

Pirinç ,kaynar su ve tuz ile ıslatılır.

Tavuk tuz ilave edilmiş suyun içinde haşlanır. İri parçalar halinde parçalanır.

Küp küp doğranmış ,patates ve patlıcan kızartılır.

Soğanlar yaklaşık 1/2 cm kalınlığında daireler halinde kesilir ve az zeytinyağı dökülmüş tencerenin dibinde bir taşım pişirilir.

Üzerine tavuklar konur.Tavukların üzerine ,patates ve patlıcan karışımı konur ve bastırılır.

Patateslerin üzerine ,yıkanmış olan pirinçler konur .. Son olarak ,eğer tavuk suyundaki tuz eksikse biraz ilave edin ve pirinçlerin üzerine 3 bardak dökün. Önce bir taşım kaynasın.Daha sonra kısık ateşte demlensin...

Servis yaparken ,tencereyi servis yapacağınız kaba ters ,düz edin.