10/31/2009

MANDALİNALI ÇİKOLATALI PASTA


MALZEMELER

8 yumurta

1 tutam tuz

2 paket vanilya

300 gr toz şeker ( yaklaşık 1,5 su bardağı)

1 bardak kakao

10 yemek kaşığı pirinç unu

Kalıp için un ve yağ

2 adet mandalinanın kabuğu

200 gr tereyağ

Süslemek için hindistan cevizi ve kakao


YAPILIŞI

Yumurtaların , sarıları ve beyazları ayrılır. Yumurta beyazını tuz ve vanilya ile kar gibi olana kadar çırpın.

6 adet yumurta sarısını , 4 yemek kaşığı sıcak su ve şekerin yarısı ile çırpın. Yumurta karını bu karışıma ekleyin. Kakaoyu ,7 yemek kaşığı (tepeleme) pirinç unu ile karıştırın. Yumurtalı karışıma katın.

20 cm çapında bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın . Üzerine karışımı dökün ve 180 derece ısıtılmış olan fırında pişirin.

Krema için , kalan yumurta sarısı ve şekeri çırpılır. Mandalina kabuğunun rendesi ve yağ katılır. Süt ve 3 yemek kaşığı pirinç unu ilave edilerek , muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.

Soğuyan keki ,ortadan ikiye kesin .Arasını krema ile kaplayın. Üzerine kekin diğer yarısını koyun ve kalan kremayı üzerine sürün.

Son olarak , sırası ile , kakao , hindistan cevizi ve mandalina dilimleri ile süslenir ve soğuyunca servis yapılır.

Afiyet olsun....