1/26/2009

ETLI KURU FASULYE



MALZEME:

2 su bardağı kuru fasulye
250 gr kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
3 -4 kaşık salça
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI:

Fasulyeler bir gün önceden kaynar su ile ıslatılır.

Bir gün evvelden ıslatılan fasulyeler yıkanır ve suyu süzülür.Bolca suda haşlanır.

Tereyağ ve zeytinyağ tencereye konur. Soğanlar ince doğranır ve kavrulur.. Etler ilave edilir.. Biraz kavrulur ve üzerine 1,5 bardak kaynar su ,tuz ve karabiber ilave edilir. Etler pişdikten sonra karışıma domates ve biber salçası eklenir. Son olarak haşlanmış olan fasulyeler ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır.

Afiyet olsun..