1/19/2009

PASTIRMA KEBAP





Öncelikle tarif için Şerif abiye çok teşekkürler.Pastırma kebabı ondan öğrendik ve severek yapıyoruz...Ama bu sefer biz değil o yaptı.. Bende işi ustası yaparken çektim ve sizlerle paylaşmak istedim..Ellerine sağlık Şerif abi.
Hepinize afiyet olsun... Gurbette pastırma bulamayanlardanda çok özür dileriz.Size bu görüntülerle kötülük yaptığımızın farkındayım..

tarifi: isteğe bağlı oranda dilimlenmiş pastırma
" " " soyulup dilimlenmiş domates.
" " " ince uzun doğranmış acı yeşil biber
metal folyo


folyonun üzerine önce pastırmalar bir kat dizilir. Daha sonra domates ve biber koyulur.bunun üzerine tekrar pastırma...domates, biber..... bu şekilde istenildiği kadar kat hazırlanır. ve folyo hiç bir yerinden hava almıyacak şekilde paketlenir...Fırında ortalama 200 derecede pişrilir.

Afiyet olsun... Yanlız pastırma piştikten sonra folyoyu açarken çok dikkaet edin ..Buhar yakmasın