1/18/2009

AŞURE




MALZEME:

750gr buğday
1 s.b. nohut
1 s.b. kuru fasulye
5 s.b. toz şeker
1 s.b. süt
4 ç.k. pirinç
1 portakal
1 limon
2 elma
kuru üzüm
kayısı
Üzeri için:
kuru kayısı
incir
nar
kuşüzümü
dolmalık fıstık
fındık
ceviz
nar
gülsuyu
tarçın

HAZIRLANIŞI:

Önce buğdayları akşamdan sıcak su ile bir taşım kaynatıp
altını kapatın. Sabaha kadar şiştikten sonra tekrar pişmeye
bırakın.Bu arada akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyeyi
düdüklüde pişirin. Buğdayın üstüne nohut ve fasulyeyi ekleyin.
Sıra ile önce haşlanmış pirinci ekleyin. Ardından küp doğranmış
elmalaları daha sonra küçük doğranmış kayısıları ardından da
üzümleri ekleyin. En son sütü, gülsuyunu, portakal ve limon kabuğunu ve şekerini
ilave edin. En son suyunu ve kıvamını kontrol edin. Kaselere boşaltıp
üzerini kuru yemişlerle süsleyin. Bu işlemi kaselerin üzeri soğuduktan
sonra ancak yapabilirsiniz.