1/18/2009

ETLI LAHANA SARMASI


malzeme
1 tane beyaz lahana (lahana küçüktü)
2 tane soğan
1 su bardağı pirinç
600-700 gr kıyma
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
kıyılmış maydanoz


hazırlanışı:

Lahananın yaprakları ayrılır. Ve kaynar suda yaklaşık 1 dakika haşlanır.

Ayrı bir yerde soğan rendelenir. Pirinç yıkanır ve soğana eklenir..daha sonra diğer malzemeler eklenir. Ben biraz suda kattım.. 2 yemek kaşığı kadar.

Dolmalar arzuya göre sarılır.Tencerenin dibine önce lahananın sert kısımları konur.. (Dolmalar pişerken yanmasın diye)ve daha sonra dolmalar yerleştirilir.

üzerine 1 buçuk bardak su konur ve kısık ateşte pişirilir