2/24/2009

BALIK ÇORBASI

Malzemeler:

1 fener balığı başı
1,5 litre su
2 tane soğan
2 baş kereviz
3 kök ıspanak
1 tane patates
2 havuç
100 gr brokoli
100 gr karnabahar
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
tuz
1 çay bardağı tel şehriye




Yapılışı:

Balığın başı, gözlerinden ve solungaçlarından ayrılarak temizlenir.1,5 lt suda haşlanır ve sudan çıkartılarak soğutmaya bırakılır.Sıcak suyun içine 2 tane soğan ince doğranır ,2 baş kereviz soyulur ve küp küp doğranır, yapraklarıda ayrıca yıkanıp doğranır.3 kök ince doğranmış ıspanak kaynayan çorbaya atılır . 1 tane patates , 2 havuç, 100 gr brokoli , 100 gr karnıbahar küp küp doğranarak kaynayan suyun içine atılır, ve kaynatılır.

Balık soyulur , kılçıklarından ayrılarak kaynayan suyun içine atılır hep beraber kaynatılır.

Şehriyesi ve tuzu ilave edilir. Şehriyeler pişdikten sonra 1 yumurta sarısı ile çırpılmış olan limon terbiyesi çorbaya katılır. ..

BABACIM ELLERİNE SAĞLIK , SANKİ BALIK DEĞİLDE SEBZE ÇORBASI GİBİYDİ... MÜKEMMELDİ...