2/23/2009

FIRINDA TAZE KAŞARLI FENER BALIĞI






...Şu ana kadar yediğim en lezzetli balık ...inanılmaaazzzz bir lezzet... harika ve bir okadar da pratik bir tarif...

Annem ve babamın hazırladığı balık şenliğinin kokusu hala burnumda, tadı hala damağımda:)...Bu tarif için annemin ellerine sağlık....


Malzemeler:

1/2 kilo kuşbaşı doğranmış fener balığı
2 adet kuru soğan
4-5 tane domates
3 -4 tane çerliston biber
2 tane yağ biberi
350 gr mantar
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
zeytinyağ
tuz
karabiber

Yapılışı:

Küp küp doğranmış olan soğan, zeytinyağda karemelleştirilir...İçine ince doğranmış biberler eklenir ve kavrulur.Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır.Biberlerin üzerine eklenir ve kavurma işlemi devam eder.Mantarlar ve balıklar eklenir .Tuz ve karabiber ilave edilir .Tencerenin kapağı kapatılır ve bu şekilde pişirilir.

Pişirme işlemi bitincei ,ısıya dayanıklı bir fırın kabına dökülür. Üzerine rendelenmiş taze kaşar serilir.Fırında ,peynirlerin üzeri kızarana kadar tutulur...

Afiyet olsun