2/26/2009

COCOSTAR KURABİYE




MALZEMESİ

1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gr. oda sıcaklığında margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ

2 sb. hindistan cevizi
2 çay b. purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)

Üzeri İçin;

Benmari usulü ertilmiş bitter çikolata ve 2 çay kaşığı süt

YAPILIŞI

Un hariç hamurun bütün malzemeleri karıştırılır ve sonrasında un
yavaş yavaş ilave edilerek bir hamur elde edilir.
Ayrı bir yerde iç harcın malzemeleri karıştırılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar avuç içinde inceltilip
ortasına iç harçtan konur ve kapatılıp yuvarlanır.
Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip 180 derecelik
fırında üzerleri hafif çatlayana kadar pişirilir.
Piştikten sonra soğuyan kurabiyelerin üzeri eritilmiş çikolata ile
süslenir.


Arkadaşım Şule Zeynep Eyvaz bana bu lezzetli kurabiye tarifini denediğini ve çok lezzetli olduğunu söyledi. BERRY CAFE ye koyabilmem için resimlerinide çok güzel çekmiş...Tarifi ve resimlerini bizlerle paylaştığı için kendisine çok teşekkür ederim.İlk fırsatta bu lezzetli tarifi deneyeceğim... ellerine sağlık Şulecim...