2/12/2009

KISIR


Aslında kısır yaparken her seferinde , birbirine çok yakın uygulamalar yapıyorum. Kısıra ne konduğu belli...Bazen artısı bazen eksisi olabiliyor..Evdeki malzemeye ve arzuya bağlı....Bu tarifimde çok güzel oldu.....Denemeye değer....

Malzeme..

2 su bardağı ince siyah bulgur( simit)
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
2 tane domates
6 tane yeşil biber
3 tane salatalık
1/2 bardak küp doğranmış kornişon turşu
1/2 göbek marul
tuz
1,5 kahve fincanı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
nane (ben biraz kuru biraz da taze doğradım)
1 tatlı kaşığı kimyon
bol limon suyu ( arzuya göre nar ekşisi)
zeytinyağ

Yapılışı:

Bulgur , üzerini geçecek kadar su ile ıslatılır. Marul , taze soğan , maydanoz, taze nane ,domates, biber, salatalık ince ince doğranır.
Şişmiş olan bulgur zeytinyağ ve salçaları ile birlikte karıştırılır.Salçası eşit olarak dağıldığı zaman baharat ,kornişon turşu ve doğramış olan salata malzemesi ile karıştırılır.. .Bol limon suyu ilave edilir ve soğuyunca servis yapılır...