2/20/2009

KIYMALI RULO BÖREK

Malzeme:

5 adet yufka
3/4 bardak sıvı yağ
1 bardak su
1 tane kuru soğan
300 gr kıyma
2 tane patlıcan
maydanoz
tuz
karabiber
1 adet yumurta

Yapılışı:

Soğanlar küp küp doğranır ve sıvı yağda karemelleştirilir.Kıyma ilave edilir ve kavrulur.Küp küp doğtanmış patlıcanlar ilave edilir.Pişene kadar tencerenin kapağı kapalı tutulur. Tuz , karabiber ve kıyılmış maydanoz eklenir.

Yufkalar bütün şekilde her katın arasına su ve sıvıyağ karışımı sürülerek ,5 yufka üst üste konur.Bütün yufka , 4 eşit parçaya bölünür. Her birinin geniş olan tarafına iç malzemesi konulduktan sonra kenarlarından sigara böreği yapar gibi hafif içe katlanır ve genişçe rulo yapılır. Elde edilen 4 tane rula yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sürülür.

175 derece fırında pişirilir.

Not: Bu börek için çok sevdiğim arkadaşımın annesi Fatma teyzeme
teşekkür ederim...Harika bir börek..Hepinizin denemesini tavsiye ederim.