2/21/2009

RULO BÖREK (VERSİYON 2)


...Bu tariften bir önce eklemiş olduğum .Fatma teyzemin kıymalı rulo böreğinin yapılışı tamamen aynı... Biz bugün sadece içini değiştirdik.....Sonuç mükemmel...Denemenizi tavsiye ederim...

Iç malzeme:

3 tane orta boy patates
1 kase ufalanmış beyaz peynir
150 gr kıyma
3/4 demet maydanoz
2 tane kuru soğan
tuz
karabiber
zeytinyağ

Yapılışı:

Patatesler soyulur.Küp küp doğranır ve haşlanır..Haşlanan patatesler ezilerek püre haline getirilir.

Soğanlar küp küp doğranır ve zeytinyağında karamelleştirilir. İçine kıyma katılır ve kavrulur. Kıyma kavrulduktan sonra ,ufalanmış beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz, patates püresi ,tuz ve karabiber ilave edilir.


Yufkalar bütün şekilde her katın arasına su ve sıvıyağ karışımı sürülerek ,5 yufka üst üste konur.Bütün yufka , 4 eşit parçaya bölünür. Her birinin geniş olan tarafına iç malzemesi konulduktan sonra kenarlarından sigara böreği yapar gibi hafif içe katlanır ve genişçe rulo yapılır. Elde edilen 4 tane rula yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sürülür.

175 derece fırında pişirilir.