2/21/2009

KARAMELLİ MUZLU KEK





Kek malzemesi:

2 yumurta
1 bardak şeker
1/2 bardak sıvıyağ
3/4 bardak süt
1,5 bardak un
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Krema malzemesi.

1 kahve fincanı un
1,5 kibrit kutusu kadar tereyağ
1/2 bardak toz şeker
1 paket kakao
1/2 litre süt
1 paket vanilya

Karamek sos malzemesi:

1/2 bardak toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
3/4 kahve fincanı süt

Üzerine malzeme:

ceviz
muz
gofret
1 paket tart jölesi
2 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

Yumurta ve şeker yaklaşık 3 dk. çırpılır.Sırası ile süt , sıvı yağ ve diğer malzemeler katılıp çırpılır.Yağlanmış kalıba dökülür ve 175 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.

Kreması için , malzemer çırpılarak pişirilir .

Kek soğuyunca ikiye bölünür ve soğuk süt ile ıslatılır. Arasına kremanın yarısı konur .Üzerine küçük küçük doğranmış olan muzlar koyulur ve ikinci kat kapatılır. Kalan krema en üste koyulur Üzeri muz ve ceviz ile süslenir.

Tart jölesi paketin üzerindeki tarife uygun olarak pişirilir ve pastanın üzerine yayılır.


Karamel sos için. Teflon tavada toz şeker yakılarak karamel haline getirilir. Tereyağ ve süt ilave edilir.

Son olarak pastanın üzerine karamel sos dökülür ve servis yapılır.

Afiyet olsun

Not:Siz isterseniz bu tarife pastada diyebilirsiniz ama ben kreması az olduğu için kek olarak sınıflandırdım..