2/22/2009

BROWNİE'Lİ CHEESE CAKE



Çok uzun zamandır siteme koymayı beklediğim bir tarif....

Eşimin teyzesi , benim ablam .... Ama herşeyden önce Cheesecake profesörü.....

Türkiye'de daha hiç bir yerde onun pişirdikleri lezzetinde bir cheesecake yemedim...O kadar iddealı tarifler var Emine ablamda..Siz anlayın.....Bugün sizlere onun enfes tariflerinden bir tanesini veriyorum..Umarım tariflerinin devamı gelir.. Zira, bende sizler gibi sabırsızlıkla bekliyorum....

Bu tarifi bizlerle paylaştığı için EMİNE GÜNDOĞDU ablama çok teşekkür ediyorum......Umarım birgün Türkiyenin en güzel cheesecake dükkanını açar.....




BROWNİE KISMI İÇİN MALZEMELER:

1/2 paket tereyağ
80 gr. bitter çikolata
1 kaşık kakao
3/4 cup toz şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
3/4 cup un
1/2 çay bardağı süt


CHEESE KISMI İÇİN MALZEMELER:

2 tane krem beyaz
2 tane labne
1 su bardağı +2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limon suyu
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
5 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt kraması veya 1/2 paket labne

SOS MALZEMESİ:

1/2 kg çilek
1 paket çilekli puding
2,5 bardak vişne suyu


YAPILIŞI:

Brownie için, yağsız tavada , çikolata ve tereyağ eritilir.Ocağın üzerinden alınır.Tahta kaşık ile, vanilya, şeker, yumurta ve un karıştırılır.En son 1/2 su bardağı süt ilave edilir ve oda karışıma yedirilir.

Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür ve tazeliğini koruması için buzdolabına koyulur.

Cheese kısmı için, 2 tane krem beyaza şeker ilave et ve homojen oluncaya kadar karıştır.Labne erken ezildiği için ilk başta krem beyaz şeker ile çırpılıyor daha sonralabne ekleniyor.Labne katıldıktan sonra 10 dk. daha çırpılır.

5 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır.Sırası ile limon suyu ve 5 adet yumurtanın sarısı ilave edilir ve yaklaşık 10 dk. çırpılır.Süt kreması ve 2 yumurta sarısı daha ilave edilir ve 5 dk daha çırpılır.

Ayrılmış olan yumurta akları ,içine bir fiske tuz atılıp kar haline gelene kadar çırpılır.Tahta kaşık ile Peynir karışı ve kar haline gelmiş yumurta aklarını birbirine yedir.

Buzdolabından çıkartılan brownie karışımının üzerine dök.

Önceden 250 dereceye ayarlanmış olan fırının alt rafında 10 dk. pişir.Sonra fırının ayarını 100 dereceye indir . 60 dk daha pişir.

Soğuması içini fırın kapağını açın ve cheesecake'in fırının içinde soğumasına izin verin.

Kalıpta en az 2 saat daha bekletildikten sonra , çıkartılır ve üzerine sos dökülerek servis edilir.

Sos için , çilekler iri parçalar halinde doğranır .Puding karışımı , vişne suyu ile pişirilir.Pişirince boza kıvamında olacak. Normal pudinglere göre daha akıcı olmalı... Sos kaynarken içine çilekler atılır ve çok az kokusu verene kadar ocakta tutulur.Üzeri kapalı bir şekilde aromaları karışşın diye kenarda dinlendirilir. Ve bir kısmı ile cheese cake in üzeri süslenir. Kalan sos , tercihe göre cheesecake servis edilirken isteyenin cake inin üzerine dökülür...

Gerçekten süper bir tarif...Bizimle bu özel tarifi paylaştığı için kendimi çok şanslı hissediyorum..

Afiyet olsun.