2/23/2009

SOMON VE ZARGANA ŞİŞ








Malzemeler:

1/2 kg somon
1/2 kg zargana
ıspanak yaprağı
zeytinyağ
kekik
tuz
kırmızı biber


Yapılışı:

Somonlar küp küp doğranır . yaklaşık 1,5 cm ölçülerinde.

Zargana balığının kılçığı alınır ve yaklaşık 4 -5 cm uzunluğunda kesilir.

Küp şeklinde doğranmış olan somonlar zargana balığının içine yerleştirilerek rulo haline getirilir. İsteğe bağlı olarak , üzerine bir kat ıspanak yaprağı sarılabilir..Çöp şişe dizilir....

Ayrı bir tarafta sıvı yağ ve baharat karıştırılır. Şişler bir süre bu sosta bekletilir ve yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirilir.

180 derecede ıstılmış olan fırında pişirilir.

Not: Dün evimizde balık şenliği vardı. Babam ve annemden bize gelirken , bulabilirlerse taze balık almalarını rica etmiştik..Canımızın balık çektiğini duyunca farklı balıklar ve lezzetli tarifleriyle soframızı balık şenliğine çevirdiler.

İkisi birden ellerinde poşetlerle mutfağa girip farklı tarifleri uygulamaya başladılar. ..
Bugün vermiş olduğum tarif babamın ellerinden çıktı.. İnanılmaz lezzetli..Muhakkak deneyin...