3/05/2009

UN HELVASI


Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 125g .tereyağı
Yapılışı:
  1. Derin bir tencerede yağ eritilir. Un ilave edilip kısık ateşte yaklaşık 20 – 25 dakika kavrulur. Bu süre sonunda unun rengi dönmüş olmalıdır.
  2. Başka bir ocak üzerindeki tencerede şeker suyun içinde eritilir. Ocağın altı ve tencerenin kapağı kapatılır.
  3. Kavrulma işlemi bitince sıcak şerbeti ilave et. Helva iyice toparlanıncaya kadar sürekli hızlı bir şekilde karıştır. Bu işlemden sonra tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin.
  4. Bir kaşık yardımıyla yada elle şekiller vererek servis tabağına al.
  5. Üzerine hindistan cevizi, fıstık vb.seperek servis yapılır.
Afiyet olsun