5/20/2009

FIRINDA LAOS BALIĞI






Malzemeler:

1 loas balığı ( yaklaşık olarak 600- 700 gr)
3-4 tane orta boy kuru soğan
1/2 kg çerliston biberi
2 kg domates
1/2 kg kırmızı yağ biberi
8-9 tane defne yaprağı
kekik
tuz
sıvı yağ
200 gr taze kaşar.


Yapılışı:

Domatesler rendelenir. Kısık ateşte çok az sıvı yağ ile pişirilir.

Ayrı bir tarafta , soğanlar ince ince doğranır. Sıvı yağ ile birlikte pembeleştirilir.Sırası ile ,doğranmış olan çerliston ve kırmızı biberler eklenir ve kavrulur. .Tuz ilave edilir ve ateşin altı söndürülür.

Fırın tepsisine , biberli karışımın yarısı dökülür. Üzerine fileto haline getirilmiş balıklar konur ve biberli karışımın diğer yarısı ,balıkların üzerine dökülür....

Tencerede hazırlanmış olan domates sosuna tuz ilave edilir ve tepsiye son kat olarak bu domates karışımı dökülür... Üzerine kekik serpilir. Defne yaprakları konur. Üzeri aleminyum folya ile kapatılır ve 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Pişme işlemi tamamlanınca ,üzerindeki aleminyum folyo alınır ve rendelenmiş olan taze kaşar serpiştirilir.

Kaşar peynirler eriyip üzeri kızarınca servisi yapılır.....


Afiyet olsun.....