9/02/2009

ÇITIR BÖREK




MALZEME


HARÇ MALZEMESİ

1 paket baklava yufkası

125 gr tereyağ

1 çay bardağı zeytinyağı


İÇ MALZEMESİ

200 gr peynir

1/2 demet maydonoz



ÜZERİ İÇİN

Yumurta Sarısı




YAPIŞI:



Baklava yufkaları tek tek ayrılır. Üzerine çok az tereyağ +zeytinyağ karışımı sürülür ve dikdörtgen şeklindeki yufka iki yandan eşit olarak katlanır.. Yufka katlandığı zaman elimizde üç kat haline gelmiş ince uzun bir dikdörtgen oluşur... Bu parçaya iç malzemesi koyulur ve sigara böreği şeklinde sarılır. Sarılmış börekler ,yağlanmış olan tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülerek fırına verilir..


Afiyet olsun..




Not: Ben BİM 'de satılan baklava yufkasını alıp onunla pişirdim.. Açıkcası kötü bir yufka olduğunu duymuştum.. Tadınca bende aynı kararı verdim... Bu börek için önerilen yufka markası (YU-KA) baklava yufkası ...