Bu tatlımızın adı PEPEÇURA... Karadenize özel (laz üzümlerinden) (CONCORD GRAPE) yapılıyor. Mis gibi üzümün kokusu tamamen tatlıya geçiyor.. Çok hafif ve gerçekten ağzınızda çok hoş kokulu bir aroma bırakıyor.
Yapılışı:
Yaklaşık olarak 2 kg laz üzümü sıkılır ve suyu süzgeçten geçirilir. Üzümün suyu ve posası ayrılınca yaklaşık olarak 1 litre üzüm suyu elde etmiş oluyoruz.
1 litre üzüm suyu için 1 kahve fincanı toz şeker ve 1/2 bardak mısır nişastası kullanılır.
Nişasta 1/2 bardak su ile çırpılarak kaynamakta olan üzüm suyuna eklenir.
Dlediğiniz kaplara koyulur ve buzdolabında soğutulur...
Servis yapılırken meyveli jöleye benzer bir görünüm elde eder...
Afiyet olsun