9/04/2009

PEPEÇURA













Bahçedeki meyvelerden çok pratik ve çok lezzetli bir tatlı yapacağım müjdesini vermiştim...
Bu tatlımızın adı PEPEÇURA... Karadenize özel (laz üzümlerinden) (CONCORD GRAPE) yapılıyor. Mis gibi üzümün kokusu tamamen tatlıya geçiyor.. Çok hafif ve gerçekten ağzınızda çok hoş kokulu bir aroma bırakıyor.
Yapılışı:
Yaklaşık olarak 2 kg laz üzümü sıkılır ve suyu süzgeçten geçirilir. Üzümün suyu ve posası ayrılınca yaklaşık olarak 1 litre üzüm suyu elde etmiş oluyoruz.
1 litre üzüm suyu için 1 kahve fincanı toz şeker ve 1/2 bardak mısır nişastası kullanılır.
Nişasta 1/2 bardak su ile çırpılarak kaynamakta olan üzüm suyuna eklenir.
Dlediğiniz kaplara koyulur ve buzdolabında soğutulur...
Servis yapılırken meyveli jöleye benzer bir görünüm elde eder...
Afiyet olsun