9/07/2009

EKŞİ ELMALI TAZE FASÜLYE


Malzemeler:
1 kg taze fasülye
3 orta boy domates
2 tane kuru soğan
2 tane ekşi yeşil elma
1/2 çay bardağı zeytinyağ
3-4 tane kesme şeker
tuz
Yapılışı:
Elmalar küp küp doranır ve kararmasın diye limon suyu ile terbiyelenir.
Soğanlar küp küp doğranır. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Pembeleşince üzerine küp şeklinde doğranmış olan domates eklenir ve kavurma işlemi devam eder.
Karışıma , fasulyeler eklenir ve 1,5 bardak kaynar su ,tuz ve kesme şeker ilave edilir .Kısık ateşte pişirilir. Pişirme işleminin tamamlanmasına yaklaşık 10 dakika kala elmalar eklenir ve tencerenin kapağı kapalı 10 dk. daha pişirilir.
Pişme işlemi tamamlanınca ,servis kabına alınır ve soğumaya bırakılır.