9/08/2009

PEYNİRLİ SULTAN KAYIĞI




MALZEMELER
1 kg kabak ( en küçük boyda olanlardan seçin)
200 gram beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
1 ,5 kahve fincanı un
2,5 bardak süt
200 gram taze kaşar
tuz
YAPILIŞI
Kabakların ortaları oyularak çıkartılır ve kayık şekli verilir. Kaynamakta olan tuzlu suyun içerisinde tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 - 15 dakika haşlanır.
Beyaz peynir ve ince kıyılmış olan maydanoz karıştırılırlar. Haşlanmış olan kabaklar fırın kabına alınır ve oyulmuş olan boşlukların içerisi peynir karışımı ile doldurulur.
Ayrı bir tarafta tereyağ eritilir.Sıvı yağ eklenir ve bu yağ ile un kavrulur. Süt ve tuz ilave edilir.
Kaynayınca hazırlanmış olan başemel sos kabakların üzerine dökülür.
Son olarak , rendelenmiş olan taze kaşar en üste konur ve fırında üstü kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun