9/13/2009

ŞEKERPARE





MALZEMELER


HAMUR İÇİN
125 gr tereyağ
15 kaşık un (tepeleme)
5 kaşık pudra şekeri
2 yumurta
vanilya
kabartma tozu

ŞERBET İÇİN

3 bardak şeker
3 bardak su
2-3 damla limon suyu



YAPILIŞI

Şerbet malzemesi kaynatılır. Kaynarken , içine limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.

Yumurtalardan bir tanesinin sarısı , şekerparelerin üzerine sürülmek için ayrılır . Kalan malzeme yoğrulur ve şekil verilir. Tepsiye dizilir . Üzerine , yumurta sarısı sürülür ve dilenirse fındık , fıstık , vs. ile süslenir .
175 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.
Şerbet oda sıcaklığında soğumuş olucak .Şekerpareler fırından çıkartılıp bir nefeslendiği zaman şerbet üzerine dökülür.

Afiyet olsun