9/09/2009

ÜÇ KATLI LİMONLU BAR



...
Bu tarifi portakal ağacından aldım . Üç katlı limonlu bar.. Tadı çok lezzetli. Ancak , ben elimdeki malzeme sebebi ile tarifte bazı şeyleri değiştirdim. Benim yaptığımda , lezzetliydi . Ancak , tabanın hamuruna konan un bana az gelmişti.Ben biraz daha un ekledim ve tatlımı servis yaparken çok pişman oldum.. Çünki tabanı çok sert oldu . Size sevgili Hatice'nin tarifine sadık kalarak pişirmenizi öneririm..Tarifi aynen onun sitesinden alarak koyuyorum...
Malzemeler
yarım su bardağı oda sıcaklığında margarin / tereyağı
1/4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı un
krem peynir dolgusu
225gr labne peyniri
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 adet büyük boy yumurta
2 çay kaşığı limon suyu
limonlu kat için:
4 adet büyük boy yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
bir su bardağının dörtte üçü kadar toz şeker
bir su bardağının dörtte üçü kadar su
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin / tereyağı

Hazırlanması:

oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini mikserle yüksek hızda karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene dek karıştırın. Hamuru 20x20cm ebatlarında yağlanmış bir kalıba, elinizle düzleştirerek, yayın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın. Orta hararetli fırında yarım saat pişirin.
Hamur pişerken krem peynirli dolguyu hazırlayın. Krem peyniri ve 1,5 su bardağı pudra şekerini karıştırın. Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin. Orta hızlı mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın. Kabın üzerini folyo ile kapatıp buzdolabında bekletin.
Limonlu kat için yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve toz şekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın. Kabı kısık ateşin üzerine oturtun. Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin. Kabı ateşin üzerinden indirin. Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı yağı ekleyin. İyice karıştırın. 10 dakika soğumaya bırakın.
Fırından çıkardığınız hamuru ılınması için bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın. Onun üzerine limonlu karışımı yayın. Orta hararetli fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi gibi olana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Sonra 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine pudra şekeri serpip, dikdörtgen şekilde dilimleyerek servis yapın.
Sevgiler