10/28/2009

KAYIK KURABİYE




MALZEMELER

2 yumurta

125 gr tereyağ

1,5 bardak şeker

1 paket kabartma tozu

4 su bardağı un

1 yemek kaşığı badem aroması

1 kahve fincanı bal

2 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 çay kaşığı yeşil gıda boyası

ceviz


YAPILIŞI:

Yumurta , tereyağ ve şeker çırpılır. Kabartma tozu , badem aroması ve un yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edilir. Hamur kulak memesi kıvamına gelince , 2 eşit parçaya bölünür.
Parçalardan birine , yeşil gıda boyası eklenir ve hamur rengini alana kadar iyice yoğrulur.

Tezgaha un serpilir ve iki hamurda ayrı ayrı , dikdörtgen biçiminde açılır. Açılan parçalar üst üste koyulur ve rulo halinde sarılır..

Elde edilen rulodan , 1/2 cm eninde parçalar kesilir. Kesilen parçalar el ile hafif yuvarlanarak kayık şekli verilir.

Yağlanmış tepsiye dizilir ve 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Soğuyunca üzerine bal ve hindistan cevizi karışımı dökülür.

Son olarak ceviz ile süslenir ve servis yapılır.

Afiyet olsun