10/13/2009

KAYMAKLI KURABİYE





KREMA İÇİN MALZEME

1/2 kg süt

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

1 paket vanilya




HAMUR İÇİN MALZEME

1 paket eritilmiş margarin

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

aldığı kadar un


Muhallebi pişirilir.

Hamur için malzemeler yoğrulur ve kulak memesi kıvamına getirilir..

Püf noktası: Muhallebisi kesinlikle yapıldıktan sonra bir kenera konur ve buz gibi soğuması beklenir .Ilık bile kullanılmaz. Soğuturken arada çırpa teli ile karıştırılır.

Hamurdan bir parça ele alnır ve yuvarlak şekilde açılır . Tam ortasına bir yemek kaşığı krema koyulur . Kenarlı topla , büz ve birleştir .. Yuvarlayıp tersine çevir...Tepsiye diz. Muhallebiyi kesinlikle taşırmadan kapatın...

180 derecede pişirilir.

Soğuyunca üzerine çay süzgeçi ile pudra şekeri serpilir.