10/22/2009

MAYALI TAHİNLİ ÇÖREK






MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt

1 paket yaş maya

1 su bardağı mısır özü yağı

3 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

aldığı kadar un

arzu edilirse mahlep

İÇ MALZEMESİ

1 su bardağı tahin

1 su bardağı toz şeker

ÜZERİNE

Yumurta sarısı

YAPILIŞI

Maya ılık sütte eritir. Diğer malzemeler ilave edilir ve yoğrulur. Üzerini kapatıp , kabarıncaya kadar , mayalanmaya bırakılır.


Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve servis tabağı büyüklüğünde , yuvarlak açılır.

Üzerine , bolca tahin sürülür ve toz şeker dökülür .Rulo haline getirilir ve kesilerek tepsiye dizilir.

Tepside 30 dk dinlendirilir.

Son olarak , üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.

Afiyet olsun