1/28/2010

MAHLEPLİ POĞÇA


MALZEMELER

2 yumurta

2 tatlı kaşığı mahlep

125 gr tereyağ

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı sirke

tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağ

aldığı kadar un

İçi için : beyaz peynir

Üzeri için: 1 yumurta sarısı ve çörek otu


YAPILIŞI

Malzemeler yoğrulur ve elde edilen hamurun üzeri şeffaf folyo ile kapatılarak buzdolabına koyulur.

Yarım saat buzdolabında dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve avuç içi büyüklüğünde , yuvarlak şekilde açılır . Ortasına beyaz peynir koyulur ve kapatılarak yuvarlanır.

Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.

175 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun.