4/10/2011

STRAWBERRIES AND CREAM ICEBOX CAKE






MALZEMELER

62 adet sünger kek tipi kedi dili

ÜSTÜNÜ SÜSLEMEK İÇİN

2 cup süt kreması

1/4 cup pudra şekeri

1 paket vanilya

1/ 2 kg taze çilek

PASTA KREMASI ICIN MALZEMELER

2 cup half-and-half

1/2 cup toz şeker

2 yumurta

1 yumurta akı

2 +1/2 yemek kaşığı mısır nişastası

1/4 cup tuzsuz tereyağ

1 paket vanilya

bir fiske tuz

YAPILIŞI:

1. Pasta kremasını hazırlamak için , half and half, 6 yemek kaşığı toz şeker ve bir fiske tuzu kremanın pişirileceği tencereye koyun ve sürekli karıştırarak pişirme işlemine başlayın.

2. Diğer tarafta,büyük bir çırpma kabında ,yumurtalar,yumurta akı, mısır nişastası ve kalan 2 yemek kaşığı toz şekeri pürüzsüz sarı bir karışım elde edene kadar çırpın.(yaklaşık olarak 1 dakika)

3.Half and half karışımı iyice ısınınca (kaynamadan) içine yavaş yavaş çırparak yumurtalı karışım ilave edilir.Ocakta 1-2 dakika sürekli çırpılarak kaynatılır .Ve ateş kapatılır.

4. Ocaktan alındıktan sonra içine küçük parçalar halinde doğranmış olan tereyağ ilave edilir ve vanilya ile birlikte çırpılır.Uzeri hava almıyacak şekilde folyo ile kapatılır ve dolapta 3 saat ile arzuya gore 2 gun soğumaya bırakılır.

5. Yaklaşık 23 cm lik( 9-inch) kelepçeli bir kek kalıbını streç folyo ile kaplanır. 20 adet kedidili yanlara dizilir .Yaklaşık 14 adet tabana yerleştirilir .

6. Süt kreması , pudra şekeri vevanilya çırpılır. Çırpılan karışımdan 2 cup süt kreması ayrılır ve kalanı pasta kremasına eklenip çırpılır.

7. Pasta kremasının yarısını kedi dillerinin üzerine dökün ve spatula ile duzeltin.Uzerine kesilmiş çilekleri dokun.Ve çileklerin uzerine tekrar 14 adet kedi dili ile ikinci katı hazırlayın .Bu katıda aynı şekilde once krema daha sonra çilekleri ilave edip hazırlayın .Uzerini geriye kalan 14 adet kedi dili ile kapatın.

8. Pastanızın uzerini streç folyo ile kapatın ve yaklasık 1 saat buzdolabında dinlendirin.

9. Servis yapacagınız zaman ,servis yapacağınız kaba pastayı ters çevirin ve uzerinde kalan folyoların hepsini sıyırıp alın.

10. Çırpılmış olan kremayı pastanın üzerine dökün ve pastanızı çilekler ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz..

AFİYET OLSUN

NOT: Bu pastanın tarifini kütüphaneden aldığım bir pasta kitabında gördüm ve çok hoş olabileceğine karar verdim.Gerçektende tahminlerimde yanılmamışım .Tamamen tarifine bağlı kalarak hazırladığım bu pastanın içindeki half and half malzemesi benim bildiğim kadarıyla ulkemizde bulunmuyor .Bu yüzden ismini değiştirmeden yazdım. Benim kendi düşünceme göre half and half yerine süt kreması kullanılmalı.Kıvamı ve lezzeti çok yakın.