7/27/2011

ITS HARVEST TIME FOR BLUEBERRY










Uzun bir aradan sonra herkese merhaba...Bizi bu güzel günlere kavuşturan Rabbime hamdolsun.. Dualarımızın kabul oldugu bu mubarek ayda hepinizden sağlık sıkıntısı olanlan sevdiklerime ve sevdiklerinize şifa için Dua etmenizi rica ediyorum.

İçinde yaşadığımız şehir inanılmaz sıcak..Aylardır böyle ..Ramazan ayında evden dışarı çıkmamak en akıllıca hareket oluyor..

Temmuz 1 -Agustos 15 arası Blueberry zamanı . Amerika çapında googledan araştırıldığı zaman her eyaletde blueberry çiftlikleri bulmak mümkün. Bizde bu sıcak havalara aldırmadan Ramazan ayından önceki haftasonu blueberry çiftliğine gittik.İlaçsız ,organic, dalından yiyebildiğin kadar yiyorsun yanına goturmek için topladıgınızı tartıp cok uygun bir fiyata size satıyorlar...

Eve geldiğimde toplamış olduğum onca blueberry ile ne yapacağım diye düşünürken aklıma bu tarif geldi...Çok hafif ,.Hamur ve şekerden çok meyve yiyorsunuz..İsterseniz şeker yerine splenda kullanarak daha hafif bir tatlı elde edebilirsiniz. Ben sıcak yemenizi tavsiye ediyorum..

Sevgiler...


BLUEBERRY AND PEACH COBBLER
MEYVE KARIŞIMI IÇIN
3 yemek kasıgı un
5 şeftali
1cup blueberry
1/2 cup toz şeker

ÜZERİNDEKİ HAMUR İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağ
1 + 1/2 cup un
1/2 paket kabartma tozu
1 cup toz şeker
1 yumurta
1/4 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Şeftaliler soyulur ve elma dilimi şeklinde doğranır. Taze blueberry, un ve şeker ile karıştırlır.
Yağlanmış olan borcama dökülür.
Ayrı bir tarafta ,un ,şeker ,kabartma tozu ,tuz ,yumurta ve tereyağ yoğrulur..
Daha önceden borcama konan meyvelerin uzerine ufalanaır.
180 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.
Afiyet olsun.