2/03/2012

MEYER LEMON CUPCAKES WİTH CREAM CHEESE FROSTİNG



MALZEMELER

2 Yumurta

415 gr sweet condensed milk

1 Bardak hindistan cevizi

3/4 Cup sıvıyağ

3/4 Cup süt

1 Yemek kaşığı vanilla extract

1,5 Tatlı kaşığı kabartma tozu

4 Meyer Lemon

4 Bardak un

KREMASI İÇİN :

1/2 cup terayağ

250 gr krem peynir

1 Tatlı kaşığı vanilla extract

1 limon kabuğu rendesi

2 ,5 cup pudra şekeri

iÇİNE:

3 Meyer Lemon

1 cup su

1 cup krema

1,5 cup toz şeker

1/2 cup mısır nişastası


YAPILIŞI:

Meyer limonlar kabukları soyulmadan rondodan geçirilirler . Eğer elde ettiğiniz limon pürenizin içerisinde çekirdek görürseniz bir kaşıkla bu çekirdekleri çıkartın.


Yumurta ve şeker yaklaşık 3 dakika çırpılır. İçine sırası ile süt, sıvıyağ ,sweetcondensed milk ,kabukları ile birlikte püre haline getirilmiş limonlar, hinhistan cevizi , vanilla ,kabartma tozu ve son olarak un ilave edilerek karışımımızı elde ederiz.

Muffin kalıbının içine yerleştirmiş olduğumuz dilediğiniz desendeki muffin kağıtlarının içine eşit miktarda dökülerek 180 derece ısıtılmış olan fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.

Ayrı bir tarafta içine sıkacağımız krema için 3 adet limonun suyu sıkılır ,su ,şeker , krema ve mısır nişastası ile karıştırlarak pişirilir.

Üzerini süslemek amaçlı hazırlayacağımız Cream Cheese Frosting için Oda sıcaklığındaki tereyağı , krem peynir ,limon kabuğu rendesi ,vanilla ve pudra şekeri yaklaşık olarak 5 dakika çırpılır ve buzdolabına en az yarım saat dinlenmesi için koyulur.

Final dokununuşu tabir edebileceğimiz karamelize limon parçaçığı için çok inçe dilimlenmiş olan Meyer Limonları teflon tavada 1/2 cup esmer toz şeker ve 1 yemek kaşığı su ile karamalize edin..Tavadaki suyu tamamen kaybediceye kadar kaynatın.

Soğumuş olan muffinlerinizin tepesini kapak şekli vererek bir bıçak yardımı ile kesin..İçini oyun ve hazırlamış olduğunuz krema ile doldurun. Kekinizin tepesinden kesmiş olduğunuz kapağı üzerine yerleştirip kapatın..

Cream Cheese Frosting 'inizi bir krema sıkma torbasına yerleştirin ve cupcakelerinizin üzerlerine sıkın. Son olarak karamelize edilmiş olan Meyer Limon dilimlerini cupcake lerinizin üzerine yerleştirin .

Hazırlamış olduğunuz ,limon kabuğu rendesinide cupcake'lerinizin uzerine serptikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.....