2/05/2013

GUACAMOLE

 










2 Adet Avacado

1 Adet Domates

1 Adet Salatalık

2 - 3  Adet Taze Sogan

3 - 4 Diş Sarımsak

1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ

1/ 2 Limon Suyu

Tuz




NOT : HAZIRLAYACAĞINIZ GUACAMOLE'NİN KALİTESİ İÇİN MALZEME SEÇİMİNDE ÇOK ÖZEN GÖSTERMELİSİNİZ.

AVACADO YUMUŞAK OLMALI . ÜST YÜZEYİNİ ELİNİZ İLE HAFİFÇE SIKTIĞINIZDA İÇİNİN YUMUŞAK KREM KIVAMINDA OLDUĞUNU HİSSETMELİSİNİZ.

EĞER , SATIN ALDIĞINIZ AVACADOLAR SERT İSE , ODA SICAKLIĞINDA BİR KAÇ GÜN BEKLETMELİSİNİZ.

DOMATES HİÇ YUMUŞAMAMIŞ OLMALI VE ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARTILMALIDIR.


YAPILIŞI:






Avacado yarısından kesilir ve içindeki çekirdek çıkartılır.  Kalan yeşil kısmı , bir kaseye sıyırılır.

Ve çatal ile ezilir. Avacadonuzu ezerken mümkün olduğu kadar  krem kıvamına gelmesini sağlayın.



Ayrı bir tarafta , salatalık  ve domatesi çekirdek kısımlarını ayırıp çok küçük küp şeklinde doğrayınız.

Taze soğanı çok ince kıyın ve sarımsakları rendeleyiniz.

Ezilmiş olan avacado püresinin içine , domates , salatalık , taze soğan , rendelenmiş sarımsak , zeytinyağ , limon suyu  ve tuz ilave edip karıştırın.

Arzuya göre limon suyunu azaltıp arttırabilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz Guacamole'yi servis yapacağınız kaba koyun ve üzerini folyo ile kapatıp dolapta   muhafaza edin.

Not: Guacamole hazırlandıktan kısa bir süre sonra servis edilmeyecek ise  , avacadonun içerisinden çıkan çekirdekleri guacamolenin üzerine koyun ve bu şekilde folyo ile kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

Bu şekilde beklerse , üzerinde bulunan çekirdekler avacadonun rengini muhafaza edecektir.

Afiyet olsun.