1/11/2013

PUMPKIN PIE






TART HAMURU ICIN MALZEMELER

9 oz. 255 gr. Un

1/2 Çay Kaşığı Tuz

2 Çay Kaşığı Toz Şeker

6 oz.  170 gr. Tereyağ

Aldığı Kadar Su ( Yaklaşık 2 oz. 55 gr.)


KABAK KREMASI ICIN MALZEMELER

2 Yumurta

29 oz. 820 gr. Kabak Püresi 

9 oz. 255 gr. Toz Şeker

1/2 Çay Kaşığı Tuz

1/4 Çay Kaşığı Muskat Tozu

1/4 Çay Kaşığı Karanfil Tozu

1 Çay Kaşığı Tarçın

1/2 Çay Kaşığı Zencefil Tozu

12 oz. 340 ml. Süt

1/4 Cup Un


Not : Eger Pumpkin Pie icin ozel olarak üretilen baharat karışımından temin etme şansınız varsa 
, kabak püresinin içinde bulunan " Muskat tozu , Karanfil tozu , Tarcin ve Zencefil tozu " baharatları  kullanmak  yerine 2 yemek kaşığı bu karışımdan ilave edin.)



YAPILISI:

Hazır kabak püresi temin etme şansınız yoksa , ilk olarak kabak püresini hazırlamalıyız. 

Bunun icin ,  1 kg soyulmuş olan bal kabağını yaklaşık  1 - 1,5 cm  eninde küp şeklinde keserek  buharda haşlayınız.

( Eğer bal kabağını , suyun içinde haşlarsanız , kabaklarınızın pişerken içine emdigi su yüzünden kremayı hazırlarken istediğiniz kıvamı yakalamanız zorlaşacaktır.  )

Haşlamış olduğunuz kabakları bir süzgeçe koyup beklemeye bırakın.

Ayrı bir tarafta , oda sıcaklığında bulunan tereyağ ile tuz , toz şeker ve unu yoğurmaya başlayın. Yavaş yavaş karışıma soğuk  su ilave edin. 

Hamur istediginiz kıvama geldiği zaman tezgahınızı unlayın ve yaklasık 1/2 cm kalınlığında açın. 

Önceden yağlanmış ve unlanmış olan tart kalıbınıza düzgünce yerleştirip fazla kalan kısımlarını keserek daha sonra üzerini süslemede kullanmak için ayırın.

Hamura çatal ıle delikler açın.

Içerisine bir yağli kağıt serip ; bu yağlı kağıdın içine kuru baklagil koyun.



Bu işlemi , hamurunuzun ön pişirme işlemi sırasında şeklini koruması için tercih ediyoruz.

Kullanmış olduğunuz baklagil , kuru olarak fırınlandığı için tekrar kullanmak istediğinizde  herhangi bir tarifin içinde yer alması  mümkün olmaz.

Bu sebepten baklagilleri  saklamanız ve bir daha tart yapmak istediğiniz zaman tekrar kullanmanız mümkündür..

Tart hamuruna 175 derecede önceden ısıtılmış olan fırınınızda yaklaşık 10 - 12 dakika arası ön pişirme işlemi yapın .

Hamurunuzu fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.

Haşlanmış olan kabakları robottan geçirip püre haline getirin. 

Elde etmiş olduğunuz kabak püresini yumurta ve şeker ile iyice cırpın. 

Karışımın içine baharatları ve sütü ilave edip karıştırmaya devam edin.

Son olarak unu ilave edin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Kabak Kremasını soğumuş olan tart hamurunuzun üzerine dökün.

Fırının ayarını 180 dereceye yükseltin ve kabak tartınızı yaklaşık olarak 15 dakika bu sekilde pişirin.



Artan tart hamurundan şekiller kesip hazırlayın ve 15 dakika 180 derecede pişirilmiş olan tartınızın üzerine süslemeleri ilave edin.

Kabak Tartını tekrar fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu lezzetli tartı soğuk olarak servis yapmanızı tavsiye ederim. Eğer bir gece evvelinden hazırlarsanız  , servis yaparken kıvamının cok daha oturmuş olduğunu göreceksiniz..

Afiyet Olsun...