1/31/2009

HAŞHAŞLI KIYMALI BÖREK




MALZEME:

5 adet yufka
2 yumurta
2 bardak süt
1/2 bardak sıvı yağ
1/2 kg dana kıyma
4-5 tane domates
6-7 tane biber
1/2 demet maydanoz
2 adet kuru soğan
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
tuz
karabiber

sos :
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı su


Hazırlanışı:

Soğan kavrulur.Sırası ile ince doğranmış biber ve kabukları soyulup küp küp doğranmış olan domates eklenir. Sebzeler diriliklerini kaybedene kadar kavrulur ve kıyma ilave edilir.Kıyma suyunu tamamen çekene ve pişene kadar kavrulur. Son olarak tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz eklenir.

Yufkanın yarısına, sıvı yağ ve su karışımı sürülür ve yufka ikiye katlanır. Geniş olan tarafına , Bir ucundan diğer ucuna kadar kıyma karışımı konur..Yufka rulo yapılır ve yuvarlak bir tepsiye yerleştirilir .Diğer yufkalarda aynı bu şekilde hazırlanır ve , hepsi birbirini takip eden daireler biçimde(kol böreği şeklinde) tepsiye yerleştirilir..

Süt , yumurta ve sıvı yağ çırpılıp böreğin üzerine dökülür. Haşhaş ile süslenir ve 180 dercelik fırında pişirilir.