2/06/2009

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Öncelikle annemin ellerine sağlık , ama sadece bu barbunya yemeğini pişirdiği için değil , İçine koyduğu domatesi,biberi barbunyayı ve italyan maydanozlarını kendi yetiştirdiği için ellerine sağlık annemin...Babam ile birlikte organik sebze yetiştirmeyi gerçekten çok seviyorlar..

malzeme :
1 kg ayıklanmış barbunya
2 tane kuru soğan
4-5 tane yeşil biber
2 tane havuç
3-4 tane domates
1 kaşık salça
tuz
zeytinyağ
2 kesme şeker

yapılışı:

Soğan sıvı yağda öldürülür,salçası ilave edilir.Havuç eklenir ve kavrulur, biberi ,domatesi ve son olarak barbunyası eklenir . Şeker ve tuz ilave edilir. üzerine 1 buçuk bardak kadar kaynar su ilave edilir ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun