2/06/2009

BALKABAĞI ÇORBASI


Bu çorba gerçekten çok sevdiğim , çok lezzetli bir çorba..Yine annemin ellerine sağlık. Tabiki yazdan kabaklarını kendi organik olarak yetiştirdiği için ,kışın ortasında bize böyle güzel bir çorba yaptı..Muhakkak denemenizi tavsiye ediyorum.. Annem,bu çorbada, İtalyan kabağı kullandı..Ama siz marketlerde satılan balkabakları ile bu tarifi uygulayabilirsiniz....

1 tane italyan kabağı (yaklaşık olarak 1 kilo)
1 bardak dövülmüş ceviz
1 kahve fincanı un
tuz
tereyağ


Yapılışı:

Kabağın kabukları soyulur ve üzerini geçecek kadar suyun içinde haşlanır. Ayrı bir tarafta ,tereyağ ile un kavrulur ve haşlanıp püre haline getirilmiş kabak ilave edilir. Üzerine göz kararı su ve tuz konur( biz kabak çorbasında et suyu tercih etmiyoruz, çünki kabağın tadını öldürdüğünü düşünüyoruz)Siz isterseniz su yerine et suyuda kullanabilirsiniz.

Çorbanızı servis yaparken üzerine kızgın tereyağında kavrulmuş ceviz dökün...

Afiyet olsun..