1/31/2009

KOLAY TIRAMISU



Malzeme:

1 paket tuzsuz etimek

Islatmak için:

1 kase ılık su

2 yemek kaşığı nescafe

2 tatlı kaşığı toz şeker

muhallebi için:

50 gr tereyağ

1/2 kahve fincanı sıvı yağ

3 kahve fincanı un

1,5 bardak toz şeker

1,5 lt. süt

3 paket vanilya

1 paket toz kremşanti

süs için:

1 paket kakao


yapılışı:

Etimekler borcama dizilir ve nescafe'li karışım ile ıslatılır.

Muhallebiyi pişirmek için önce ,un , yağ ile kavrulur . Süt, şeker ve vanilya eklenir ve pişirilir.
Muhallebi ılıklaşınca ,içine toz kremşanti eklenir ve mixerle çırpılır. Islatılmış olan etimeklerin üzerine dökülür.

Soğuduktan sonra üzerine kakao serpilir ve ikram edilir.