1/31/2009

HAVUÇLU HİNDİ PİLAVI






malzeme

1/2 kg hindi
4 bardak pirinç
2 tane kuru soğan
2 tane patlıcan
3-4 tane patates
4-5 tane havuç
1 çay kaşığı yeni bahar
1 1/2 yemek kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
1 paket kuşüzümü
tuz


Hazırlanışı

Hindi eti bol su ile kaynatılır.

Pirinç ,kaynar su ve tuz ile ıslatılır.

Havuçlardan,tencerenin dibine koymak için çiçekler yapılır. Kalan havuç,patates ve patlıcan küp küp doğranır ve kızgın yağda kızartılır.

Soğan küp küp doğranır ve sıvı yağda pembeleştirilir. Üzerine kaynar suda beklemiş ve yıkanmış olan pirinç ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Son olarak kuş üzümü,baharatlar,tuz ve kızarmış sebzeler ilave edilir.

Ilk önce tencerenin en altına çiçek gibi kesilmiş havuçlar konur.Daha sonra haşlanmış ve didiklenmiş hindi eti yerleştirilir ve etlerin üzerinede pirinç karışımı konur.

Yaklaşık 5 buçuk 6 bardak kadar hindi suyu koyolur( ben pirinçlerin üzerini örtene kadar suyu koydum..)Ve altı kaynayana kadar yüksek ateşte ,kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.

Pirinçler pişip,pirinç suyu çekince pişmiş demektir.

afiyet olsun