1/15/2009
ÇILEKLI YOĞURT PASTASI
ÇILEKLI YOĞURT PASTASI
taban malzemesi:
1 paket petibör bisküvi
70 gr. tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
yoğurt karışımı:
600 gr yoğurt
300 gr çilekli jöle
2 bardak kaynar su
1 paket kremşanti
1 bardak süt.
1 paket vanilya
içi:
2 tane muz
2 tane kiwi
göz kararı çilek
üzerine
kremşanti ve çilek
öncelikle pasta kalıbı hazırlanır. kelepçeli kalıbın tabanına göre yağlı kağıt kesilir ve en alta yerleştirilir.
daha sonra petibörler toz haline getirilir ve tavada tereyağı ve tarçın ile kavrulur.
petibörlü bu karışım yağlı kağıdın üzerine bastırılarak pasta tabanı hazırlanır.
1 bardak süt ile 1 paket kramşanti çırplır.
300 gr toz jole ile 2 bardak kaynar su karıştırılır. ve ılımaya bırakılır.
çilekler kalıbın yanına dizilmek üzere hazırlanır.Hazırlanan çilekler jöleye batırılır ve kelepçeli kalıbın yan kısımlarına yapıştırılır. Diğer tarafta içine konulacak meyvelar küp küp doğranır.
ılınınca jöle ile krem şanti karıştırılır. bu karışıma 1 paket vanilya ve yoğurt eklenir mixerle çırpılır.
küp küp doğranmış olan meyveler petibörle hazırlanmış olan tabanın üzerine yayılır. ve meyvelerin üzerine karışımın yarısı dökülüp buz dolabına konur. 1 saat kadar bekledikten sonra karışımın diğer yarısı dökülür.
Karışımı aynı 1 kerede dökmüyorz çünki meyveler yukarı kalkmasın diye .. üzeri güzelce kapatılır ve soğuduktan sonra kalıbım dışına saç kurutma makinası tutulur.. böylelikle kalıbın yanına yapıştırılan çilekler kalıpta değil pastada çıkıyor.
afiyet olsun