1/21/2009

PIRINC SALATASI


malzeme

2 bardak pirinç
1 kahve fincanı zeytinyağ
1kutu mısır konservesi
1 kutu bezelye konservesi
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 bardak küçük doğranmış kornişon
1 tane göbek marul
3 tane limon
tuz



Salata ikram edilmeden bir gece evvel ,pirinç pişirilir.
2 bardak pirinç zeytinyağında kavrulur ve üzerine 2 bucuk -3 bardak kaynar su ilave edilir ve demleme usulü pişirilir.


Buzdolabında soğumaya bırakılır. Servis edileceği zaman ince doğranmış malzemeleri eklenir ve 3 tane limon suyu +tuz ilave edilir.

(ben çok ekşi tercih ettiğim için 3 tane limon suyu dedim .Isterseniz 2 tane limonun suyu yeter