1/22/2009
SODALI TAVUK
Öncelikle bu tarif için Şerif abinin annesine çok teşekkür ederim... Çok pratik ve lezzetli bir tarif...
Malzeme:
3 tane tavuk göğsü
1 bardak süt
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
üzerine:
un
galeta unu
3 -4 yumurta
susam
kızartmak için sıvı yağ
Tavuklar yarım santim kalınlığında ve 2 parmak eninde yaklaşık 10 ar cm lboyunda filetolar halinde kesilir .. Hazırlanan süt ,maden suyu,tuz ve karabiber sosuna koyulur.. 1 saat kadar sosda bekletilir..
Sıvı yağ kızdırılır. Tavuklar önce una sonra yumurtaya ve daha sonra susam ve galeta unundan oluşan karışıma batırılır .Kızgın yağda kızartılır..
Not: Soğuyuncada çok lezzetli oluyor .Arta kalanlarla çok güzel soğuk sandaviçler hazırlıyabilirsiniz.