1/27/2009

PRATİK PORTAKAL PASTASI



MUHALLEBİ MALZEMESİ:

1 lt süt
2 paket vanilya
1 paket kremşanti
1bardak toz şeker
70 gr margarin
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kedidili

SOS MALZEMESİ:

1 lt hazır portakal suyu
1 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı buğday nişastası

SÜSLEMEK İÇİN:

fındık
renkli şeker
jülyen doğranmış portakal


HAZIRLANIŞI:

Un, yağda kavrulur. üzerine süt , şeker ve vanilya ilave edilir ve pişirilir.Hafif soğuması için bırakılır... Üzerine 1 paket kremşanti mixerlenir.

Kedidillleri 1 bardak portakal suyu ile ıslatılır. Eğer yetmez ise 1/2 bardak daha ilave edebilirsiniz.

Muhallebi ,ıslatılmış olan kedidillerinin üzerine dökülür.

Kalan portakal suyu , toz şeker ve nişasta ile pişirilir.Muhallebinin üzerine dökülür. Soğuyunca süslenir.

Afiyet olsun