1/27/2009
PRATİK PORTAKAL PASTASI
MUHALLEBİ MALZEMESİ:
1 lt süt
2 paket vanilya
1 paket kremşanti
1bardak toz şeker
70 gr margarin
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kedidili
SOS MALZEMESİ:
1 lt hazır portakal suyu
1 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı buğday nişastası
SÜSLEMEK İÇİN:
fındık
renkli şeker
jülyen doğranmış portakal
HAZIRLANIŞI:
Un, yağda kavrulur. üzerine süt , şeker ve vanilya ilave edilir ve pişirilir.Hafif soğuması için bırakılır... Üzerine 1 paket kremşanti mixerlenir.
Kedidillleri 1 bardak portakal suyu ile ıslatılır. Eğer yetmez ise 1/2 bardak daha ilave edebilirsiniz.
Muhallebi ,ıslatılmış olan kedidillerinin üzerine dökülür.
Kalan portakal suyu , toz şeker ve nişasta ile pişirilir.Muhallebinin üzerine dökülür. Soğuyunca süslenir.
Afiyet olsun