1/11/2009

TANTUNI






Tantuni:


Lavaş
750 gr. çok küçük doğranmış kuşbaşı dana.

miktarı arzuya bağlı olarak
tuz
karabiber
kekik
kırmızı biber
sıvı yağ

salatası..

kuru soğan
maydanoz
domates


etleri tencereye koyun ve önce kendi suyunu bırakmasıını bekleyin daha sonra altını kısın ve kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin

etler pişince.. sıvı yağın üzerine koyun ve sotelemeye başlayın.. yavaş yavaş baharatlarımı katın ve etlerin üzerine ısınsın diye lavaş ekmeğini koyun

domates, soğan ve maydanozları küçük küçük doğrayıp kenarda hazır edin..

lavaş ısınınca, eti, salatasını, arzuya göre limon sıkılacaksa limon suyunu içine koyun ve dürüm yapın..

afiyet olsun