1/15/2009

Zeytinyağlı Lahana Dolması


Zeytinyağlı Lahana Dolması


Lahanın yaprakları ayrılır ve kaynar suda yaklaşık 1 dk. haşlanır.

İç malzemesi:

6 tane soğan (ince doğranmış)
2 bardak pirinç
3/4 bardak zeytinyağ
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
3 tatlı kaşığı nane
1 paket dolma fıstığı
4-5 tatlı kaşığı toz şeker

sıvı yağda soğan ve fıstık kavrulur.(çok fazla kavrulmaz) İçine pirinci atılır ve kavurmaya devam edilir.Sonra Baharatları eklenir.3/4 bardak su ile pişirilir.Suyunu çekince ocaktan alınır.

Bu karışım ile dolmalar sarılır.. yaprakların sert kısımlarından dolmalar yanmasın diye,tencerenin dibine bir taban hazırlanır ve dolmalar üzerine yerleştirilir .En son dolmaların üzerine tuz serpilir.ve pişerken şişip dağılmamaları için bir tabak kapatılır ve 1 buçuk bardak su koyulup ,kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir.

Afiyet olsun...( bu tarif için Firdevs anneme çok teşekkür ederim.Ellerine sağlık annecim :).)