1/15/2009

YOĞURTLU BÖREK






Malzeme:
sos için:

5 tane yufka
5 yumurta
2 bardak yoğurt
1/2 bardak zeytinyağ

iç malzeme:

1 kalıp böreklik beyaz peynir
yarım demet maydanoz

üzerine : çörek otu

tepsi yağlanır . En altına bir tane yufka bütün olarak konur,bu yufkanın üzeri soslanır ve 1 buçuk yufka pırtılır... tekrar sos dökülür. peynir ve maydanoz karışımı yayıldıktan sonra 1 buçuk yufka pırtılır. ve üzerine sos dökülür . Son yufkada büzülerek tepsiye göre boyutladırılıp en son katmanı oluşturur.. kalan sos en üstüne dökülür.. Eşit oranda yayılır ve çörek otu serpilir.

son olarak börek dilimlenir ve 180 derecelik fırında pişirilir

Not: 1 gece önceden yapıp buzdolabında bektettim