2/12/2009

ISPANAKLI BÖREK



Malzemesi:

5 adet yufka
5 yumurta
100 gr eritilmiş tereyağ
1/2 bardak sıvı yağ
750 gr. ıspanak.

Yapılışı.

Yumurtalar, erimiş tereyağ, süt ve sıvıyağ karıştırılıp sosu hazırlanmış olur.

Ispanaklar yıkanır, kesilir ve az sıvıyağ ile kavrulur .Tuz katılır.Arzu edilirse peynir eklenir.

Tepsi yağlanır ve ilk yufka bütün halinde tepsiye döşenir , üzerine sos dökülür. Yarım yufka konur.Tekrar sos ,tekrar yufka .. Bu şekilde ıspanaklı karışımın altına 2 buçuk yufka ,ıspanaklı karışımın üzerine de 2 buçuk yufka gelecek şekilde soslama işlemi yapılır.

Son olarak kalan sos böreğin üzerine dökülür ve 180 derecelik fırında pişirilir.