2/12/2009

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI



ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Malzemeler:
1 paket yer elması
1cay bardagı zeytınyag
1 orta boy sogan
2 veya 3 adet havuc
2 adet patates
2 diş sarmısak
İstege gore 1 bardak portakal suyu
1veya 2 adet kesme seker
Yarım cay bardagı pirinç
Arzu edılırse kerevızde koymak mümkün
tuz ,su

Yapılısı:

Önce ınce doğranmış soganlar zeytınyağda kavrulur.Pembelesınce ıstege gore dogranmıs havuclar ve patatesler eklenır.Ardından butun halde sarmısaklar ve kesme sekerler karısıma ılave edılır.Kabukları soyulup dogranmıs yer elmalarıda eklnedıkten sonra biraz su ve tuz ılave edılır.Uzerıne en son princ konup kısık ateste pısırılır.

Afiyet olsun


Not: Tarif Esra nın tarifi.. Ellerine sağlık , gerçekten çok güzeldi ve herkes çok beğendi.. Bizzat tarifi kendisi yazdı..Tekrar çok teşekkürler