4/19/2009

TERBIYELI ISPANAK KOKU






   MALZEMELER:

 2 kg ispanagin koku
1  tane orta boy sogan
200 gr dana kiyma
1 limon
1 yumurta sarisi
tuz
karabiber
2 yemek kasigi un
zeytinyag

Yapilisi:

2 kg ispanagin koklerinden ayrilir. Yikanir. 

1 orta boy sogan kup kup dogranir ve zeytinyag icinde  karemellestirilir. Icerisine kiyma ilave edilir ve kavrulur.

Yikanmis olan ispanak kokleri sogan ve kiyma karisimina eklenir. Uzerine 1/2 bardak kaynar su ilave edilir. Karabiber ve tuz eklenir. Kisik ateste pisirilir.

Ayri bir tarafta 1 limonun suyu, un ve 1 yumurtanin sarisi cirpilir. 

Pismis olan yemegin suyundan alinip bu karisima eklenir ve cirpma islemi devam eder.

Hazirlanmis olan terbiye yemegin icine katilir. Ispanak koklerini zedelemeden suyuna cirpilir.

Afiyet olsun.


Not: Teknik problemizin bir kismi hala devam ettigi icin ingilizce karakterler ile yazmak zorunda kaldim.  Hepinizden ozur dilerim...