9/15/2009

KREM KARAMEL




MALZEMELER

6 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 kg süt
2 paket vanilya

Karamel için : 1 su bardağı toz şeker


YAPILIŞI

1 su bardağı toz şeker , teflon tavada eritilir ve karamel hale getirilir. Fırına dayanıklı kaplara bölüştürülür.

Yumurta ile 2 su bardağı şekeri çırp.

1 kg sütü çok aşırı çırpmadan yumurtalı karışıma ekle.( Çok çırpılırsa , Krem Karamel piştiği zaman sünger gibi gözenek gözenek oluyor.)

Süt çok soğuk olmasın.

Vanilyayı ilave et.

Daha önce , içlerine karamel koyulmuş olan , fırına dayanıklı kaplara dökülür.

Derin bir tepsiye , kaplar yerleştirilir. Kapların yarısına gelicek şekilde tepsiye su koyulur .

175 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.

Afiyet olsun...