MALZEMELER
6 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 kg süt
2 paket vanilya
Karamel için : 1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
1 su bardağı toz şeker , teflon tavada eritilir ve karamel hale getirilir. Fırına dayanıklı kaplara bölüştürülür.
Yumurta ile 2 su bardağı şekeri çırp.
1 kg sütü çok aşırı çırpmadan yumurtalı karışıma ekle.( Çok çırpılırsa , Krem Karamel piştiği zaman sünger gibi gözenek gözenek oluyor.)
Süt çok soğuk olmasın.
Vanilyayı ilave et.
Daha önce , içlerine karamel koyulmuş olan , fırına dayanıklı kaplara dökülür.
Derin bir tepsiye , kaplar yerleştirilir. Kapların yarısına gelicek şekilde tepsiye su koyulur .
175 derece ısıtılmış olan fırında pişirilir.
Afiyet olsun...